גבר מי שמצטלם
יוצא לי לצלם נשים וגברים במספרים כמעט שווים. במגזר הפרטי יש רוב נשי בולט של נשים עצמאיות שמשווקות את העסק שלהן באמצעות צילומי תדמית. לעומת זאת, במגזר העסקי יש רוב גברי ולא פעם, כשאני שואלת מה החלוקה המגדרית לקראת יום צילומים מרוכז לעובדים, התשובה מתנצלת, משהו בנוסח ׳אנחנו 10 גברים ו-2 נשים אבל אנחנו עובדים על לגייס עוד נשים׳.
בקיצור, אני יכולה לשרטט בקלות רבה את האופן שבו גברים מתייחסים לצילומים, לעומת נשים.
נשים, שבאופן טבעי עוסקות יותר בטיפוח ויופי, ניגשות לצילום עם המון כלים פרקטיים. לרוב הן יודעות בדיוק איך הן רוצות להצטלם, בעמידה או בישיבה, בבגד כזה או אחר, על איזה רקע וכו׳. בדרך כלל הן מגיעות לצילומים אחרי ביקור אצל הספר, מניקור ואיפור. נשים גם יודעות בבירור איזה תמונות הן אוהבות ואיזה פחות. לעומתן, גברים מגיעים בלי ידיעה מוקדמת וללא כוונות. הם בעיקר רוצים ׳לגמור עם זה׳ ואת מלאכת בחירת התמונות ישאירו לבת הזוג או לחברה קרובה.
לפני כמה ימים, ביום צילומים במשרד עו״ד, אמר לי מצולם משהו ממש מצחיק: ׳את כל-כך מקצועית שזה מלחיץ, כי אם אצא מכוער, אי אפשר יהיה להאשים את המצלמה או את הצלמת׳. מדובר כמובן בגבר יפה תואר. אחריו הצטלם גבר אחר, מרשים לא פחות, שאמר לי ׳אישתי תבחר את התמונות׳. כל זה גרם לי לחשוב שאולי כדאי לתת כמה עצות לגבר המצטלם, כדי להפוך את העניין לקל ונעים יותר עבורכם.
לגברים שבנינו - כמה קצת נקודות למחשבה, לפני צילום פורטרט:
אותנטיות: זה בעיני הדבר הכי חשוב. צילומים שבהם מופיע גבר שמשחק אותה כריזמתי וקשוח, נראים בדרך כלל לא אמינים. אתה לא צריך להיות ׳גברי׳ בתמונה, אתה צריך להיות אתה.
לחייך או להיות רציני: בדרך כלל, בתחילת הסשן ישנה מבוכה וקשה לחייך חיוך אמיתי. לכן, בהתחלה כדאי להתמקד במראה רציני יותר, לאט לאט המבוכה תתפוגג והחיוך יבוא מעצמו.
המבט: ישר למצלמה. אני קוראת לזה ׳מבט מאזין׳, מבט שמראה שאתה לגמרי קשוב ואמפטי למי שמתבונן בך. דמיין שאתה מנהל שיחה ערה עם מישהו.י. ואתה לא מפספס אף מילה.
גב ובטן: כשאנחנו עומדים, רובנו מקשיתים קצת את הגב לאחור וזה מבליט את הבטן. אם הבטן שלך מלאה בקוביות ואם לא, בזמן הצילום מומלץ להזדקף ולהכניס מעט את הבטן. לגברים גבוהים או כאלה שיש להם כרס, מומלץ להצטלם בעמידה.
כתפיים: חשוב שהכתפיים תהיינה משוחררות ולא סגורות או מכווצות. לפני הצילום מומלץ לקחת כמה נשימות עמוקות, להזדקף ולהניע קצת את הכתפיים קדימה ואחורה, למעלה ולמטה. זה כלי מעולה לשחרור לחץ.
מה עושים עם הידיים: אני מאוד אוהבת שרואים את הידיים בצילום כי הן מספרות עלינו הרבה. כמו שבלחיצת יד אפשר ללמוד על מי שעומד.ת מולנו, כך גם המראה של הידיים יסגיר מצב רוח ואופי. כפות ידיים קפוצות או תקועות בכיסים משדרות חוסר ביטחון. אם הצילום הוא בישיבה, אפשר להניח יד על הירך או על משענת הכיסא. חשוב שכף היד תהיה פרושה ונינוחה, ולא מאוגרפת או מכווצת. אפשר ׳לשחק׳ עם הידיים - לגעת בצווארון, בדש הבגד, או להחזיק משהו שמתקשר לעיסוק שלך. בעמידה אפשר גם לשלב ידיים על החזה, אבל לשים לב שהתנוחה לא הופכת להיות מתגוננת, אלא נשארת נינוחה.
בגדים: לא משנה מה אתה מביא איתך לצילומים, חשוב שתהיינה לפחות 3 אופציות לשילובים בין חולצות ומכנסים. חשוב שהבגדים יהיו מגוהצים ובמצב טוב, וחשוב שלא יהיו רק פרטי חורף או רק קיץ.
המלצות נוספות בנושא לבוש לצילומי תדמית אפשר למצוא כאן
מקווה שהמידע עזר. אם יש לכם שאלות נוספות, כתבו לי בתגובות.
Comments